„Земља богова“ побрала аплаузе у Торонту

Нови филм прослављеног српског редитеља Горана Паскаљевића, „Земља богова“ светску премијеру имао је на Међународном филмском фестивалу у Торонту. Реч је о индијско-српској копродукцији приказаној у селекцији великани кинематографије „Мастерс“.

Горан Паскаљевић у Торонту, у друштву етаблираних аутора Анджеја Вајде, браће Дарден, Вима Вендерса, Педра Алмодовара, Карлоса Сауре.

Селектор Димитри Епиес Земљу богова доживео је као визуелно упечатљиву причу смештену у удаљено село на Хималајима где повратак главног јунака, који је лутао четири деценије буди мрачна сечања и узнемирава духове, а Паскаљевићеву режију као рад уметника који нема више шта да доказује већ само да подели своја осећања са другима.

„Веома сам срећан, сала је била пуна. Огроман аплауз. Било је Индуса, наших људи, Канађана и, оно што је најважније, дошло је доста дистрибутера који су заинтересовани за овај филм“, рекао је Паскаљевић.

Главну улогу у филму игра познати индијски глумац Виктор Банерџи, који је радио са Поланским, Џејмсом Ајворијем, Дејвом Лином. Са Паскаљевићем је сарађивао и на сценарију Земље богова.

„Било је око 30 Индуса и ако су они задовољни, онда сам успео да направим добар филм, пошто није лако њих задовољити“, истакао је режисер.

На фестивалу у Торонту поред Паскаљевићевог филма приказана су још три српска остварења, кратки филмови Транзиција Милице Томић и Флафи Ли Филиповски и експериментални филм о Београду Чудне визије привиђања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара