„Опклада века“ од сутра у биоскопима

Филм номинован за Златног глобуса у четири категорије, у режији Адама Мекеја, заснован је на истинитој и истоименој причи Мајкла Луиса.

„Опклада века“ од сутра у биоскопима „Опклада века“ од сутра у биоскопима

Кад су четири аутсајдера видела оно што су велике банке, медији и влада одбили да виде – глобални колапс економије, добили су идеју о опклади века.

Њихове храбре инвестиције одвеле су их до мрачног подземља модерног банкарства где морају да сумњају у све и свакога.

Главне улоге тумаче Кристијан Бејл, Стив Карел, Рајан Гослинг и Бред Пит.

Књига The Big Short, која је заинтересовала редитеља Мекеја и продукцијску кућу Бреда Пита - „План Б“, да сниме филм о догађајима који ће довести до економске кризе, потекла је из ума писца Мајкла Луиса.

Након што је и сам радио у банци на Вол Стриту осамдесетих година, Луис је написао бестселер Покер лажова, духовиту књигу која открива богати и обмањујући свет трговине обвезницама.

Аутор није планирао наставак све до финансијског колапса 2008. године.

„Почео сам да читам о томе како су велике банке, као она у којој сам ја радио, изгубиле стотине милијарди долара, тругујући на тржишту другоразредних хипотекарних кредита“, присећа се Луис.

„Запитао сам се како је то могуће, па сам се нашао са бившим инвестиционим банкарима који су изгубили послове после пада берзе. Отишли смо на пиће и један од њих ми је рекао да ми све објашњава зато што сам ја разлог његовог уласка у овај посао. Прочитао је моју претходну књигу и пожелео да ради као брокер на Вол Стриту. После тога сам схватио да сам ја лично одговоран за то што су ове будале изгубиле сав тај новац“, испричао је Луис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије