Критичари и публика: Сила се вратила у великом стилу!

Широм света обожаваоци „Ратова звезда“ чекали су наставак планетарно популарне научнофантастичне саге. Ни критичари нису остали равнодушни, а похвале само пристижу.

Критичари и публика: Сила се вратила у великом стилу! Критичари и публика: Сила се вратила у великом стилу!

Питер Бредшо из Гардијана оценио је филм као „невероватан, мелодраматичан и сентименталан, али и врло узбудљив и пун енергије". Индипендентов критичар Кристофер Вутон дао је остварењу четири од пет звезда.

„Ратови звезда: Буђење силе је објективно можда и најбољи филм из целе саге и био би недодирљив да је изашао први", образложио је Вутон своју одлуку.

Тоду Мекартију из Холивуд репортера није недостајало речи хвале за филм. „Сила се вратила! У великом стилу и то као најбоље остварење Ратова звезда, било филм, телевизијска серија, видео-игра или цртаћ. Ратови звезда: Буђење силе даје нову енергију и живот у празну франшизу и диже је из мртвих."

„Све што могу да кажем је да Буђење силе враћа дивна сећања и изазива осећања као и четврта епизода Нова нада, која је изашла 1977. године. Прегршт хумора, акције, драме и срца", истакао је Џон Хискок из Дејли мирора.

Милиони обожавалаца широм света слажу се са овим оценама. „Све оно о чему сам сањао. Апсолутно фантастично“, био је коментар једног обожаваоца, Брендона Џексона.

„Желео бих све да вам испричам али не могу, мада је било сјајно. Било је дивно, све оно што сам чекао. Нећете бити разочарани“, додао је Џексон.

Прича филмакоји је режирао Џеј-Џеј Абрамс, наставак је саге која је своју историју започела 1977. године.

Постојала су три наставка између 1999. и 2005. године, која нису добро прихваћена.

Међутим, обожаваоци су за најновији филм рекли како се магија вратила. „Осећај је исти као код прве трилогије. Осећао сам се као да сам код куће. Џеј-Џеј и екипа су толико добро ово извели“, прокоментарисао је Мајк Сена, након гледања филма.

Звезде филма Харисон Форд, Кери Фишер и Марк Хамил у најновијем наставку удружили су се са новајлијама Дејзи Ридли и Џоном Бојегом.

Заплет је био скриван под велом тајни месецима, са тек неколико откривених детаља. Рецензије филма требало би да буду објављене данас.

„Веома емотиван и луд филм, савршен. Обожавам целу поставу, пуцњеви су били сјајни, као и звук“, рекао је млади обожавалац Кол Дики. „Било је доста драме и мислим да је филм заиста сјајан.“

Креатора Џорџа Лукаса, који је 2012. године продао франшизу „Дизнију“ за четири милијарде долара, у понедељак на премијери дочекале су овације публике.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара