„Побеснели Макс“, „Керол“, „Ревенант“ и „Спотлајт“ у трци за Златни глобус

Леонардо Дикаприо, који и даље јури свој први Оскар, приближио се свом циљу након што је номинован за Златни глобус за улогу у филму „Ревенант“ Алехандра Гонзалеса Ињаритуа, крваву, напету драму номиновану и за најбољи филм и режисера.

Ипак, у категорији филмова најбоље се котира остварење Керол, које је понело пет номинација – за најбољи филм, режисера (Тод Хејнс), главну и споредну женску улогу (Кејт Бланчет и Руни Мара), као и за најбољу песму.

Филм The Big Short, који је касно ушао у трку, добио је номинације за глумачке улоге (Кристијан Бејл и Стив Карел), као и за сценарио и за најбољи филм у категорији комедије и мјузикла.

Номинацију за најбољи филм и режисера такође је добио и Побеснели Макс и легендарни Џорџ Милер, што је добар показатељ да ће постапокалиптично остварење бити озбиљан кандидат и на додели Оскара.

Остварење Спотлајт, о истинитој причи раскринкавања афере, добило је номинацију за најбољи филм.

Што се комедија и мјузикла тиче, осим The Big Short, шансу да освоје Златни глобус имају и Joy, Марсовац, Шпијуни и Trainwreck.

Серије Casual, Mozart in the Jungle, Orange Is the New Black, Silicon Valley, Transparent, Veep добиле су номинације за Златни глобус у категорији најбољих серија жанра мјузикл или комедије.

Номинације за најбољу серију у категорији драме добиле су Емпајер, Игра престола, Аутлендер, Наркос и Mr. Robot.

Награди за главну мушку, односно женску улогу у категорији драме, осим поменутих, могу се надати Бри Ларсон (The Room), Серша Ронан (Бруклин), Алисија Викандер (The Danish Girl), Брајан Кренстон (Trumbo), Мајкл Фасбендер (Стив Џобс), Еди Редмејн (The Danish Girl) i Вил Смит (Concussion).

А у категорији комедије за најбољу глуму номиновани су Џенифер Лоренс (Joy), Мелиса Макарти (Шпијуни), Ејми Шумер (Trainwreck), Меги Смит (The Lady in the Van), Лили Томлин (Grandma), Мет Дејмон (Марсовац), Ал Паћино (Danny Collins), Марк Рафало (Infinitely Polar Bear).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије