„Мали Принц“ руши рекорде и у Србији – 20.000 гледалаца

Прва биоскопска екранизација чувеног дела писца и пилота Антоана де Сент Егзиперија, „Мали Принц“, постала је, са 12,5 милиона гледалаца широм света, најгледанији анимирани француски филм свих времена, а и Србији бележи добре резултате - за 10 дана има више од 20.000 гледалаца.

„Мали Принц“ руши рекорде и у Србији – 20.000 гледалаца „Мали Принц“ руши рекорде и у Србији – 20.000 гледалаца

Рекорд са импозантном бројком од 10,3 милиона посетилаца држало је остварење Лика Бесона Артур у земљи Минимоја, од 2006. до 2009. године, саопштила је кућа "Unifrance", задужена за промоцију француске кинематографије у иностранству која о томе води статистику последњих 20 година.

Надахнут филозофском причом о маленом звезданом путнику, која је после Библије и Марксовог Капитала најпродаванија књига у свету, филм америчког режисера Марка Озборна освојио је Кину, где је са пет милиона гледалаца остварио зараду од чак 23 милиона долара.

У Бразилу и Мексику је Малог Принца за две недеље погледало по два милиона људи, а толико улазница је продато и у Колумбији и Пољској, док га је у Француској видело 1,8 милиона људи.

„То је одличан учинак за филм који је тек на половини свог биоскопског живота. Ускоро нас очекује премијера у Немачкој, Великој Британији, Италији и САД. Успех Малог принца доказује да је Егзиперијева прича универзална и безвремена, те да француска анимација живи златно доба", поручују из куће "Unifrance".

Мали Принц говори о топлом и искреном пријатељству Девојчице, која одраста уз строгу, амбициозну и пожртвовану Мајку, и њеног суседа Авијатичара, старијег ексцентричног, али љубазног човека.

Он је уводи у необичан свет где је све могуће, свет у који га је давно увео Мали Принц, дечак са друге планете кога је срео када се његов авион срушио у Сахари.

Тако почиње магично и емотивно путовање Девојчице кроз њену сопствену имагинацију и универзум Малог Принца. Она поново проналази своје детињство и схвата да су везе међу људима оно што је највредније у животу, а да се најбитније ствари препознају срцем.

Остварење Мали Принц и у Србији, где се приказује од 26. новембра, бележи добре резултате. За 10 дана филм је видело више од 20.000 гледалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи