Читај ми!

Златни лав остварењу "Desde Alla" из Венецуеле

За најбоље остварење 72. Венецијанског фестивала проглашен венецуалански филм "Desde Alla". Награђени и редитељи Пабло Траперо, Чарли Кауфман, Дјук Џонсон. Најбољи глумци Фабрис Лучини и Валерија Голино.

Златни лав остварењу "Desde Alla" из Венецуеле Златни лав остварењу "Desde Alla" из Венецуеле

Редитељ награђеног остварења Desde Alla (Издалека), Лоренсо Вигас је награду посветио својој земљи, која пролази кроз период политичке и економске нестабилности.

„Имамо неке проблеме, али смо веома позитивни. Ми смо један невероватан народ“, рекао је Вигас, а преноси АП.

Признање за најбољу режију отишло у руке Аргентинца Пабла Трапера за филм Клан (El Clan), док је награда жирија 72. Мостре додељена америчком режисеру Чарлију Кауфману и његовом колеги Дјуку Џонсону за анимирано дело Anomalisa, јавља Ројтерс.

Француз Фабрис Лукини остварио је најбољу мушку ролу (остварење L'Hermine), а најбоља међу глумицама била је Италијанка Валерија Голино (Per Amor Vostro).

Протагониста филма Beast of No Nation, Абрахам Атах награђен је као најбоља млада нада. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије