Читај ми!

Стигао трејлер за „Смрдљиву бајку“ са Лаушевићем

„Смрдљива бајка“, једноставна и лако разумљива љубавна прича о Моми и Еми, двоје скитница који започињу заједнички живот у немаштини, добила је први трејлер. У филму у којем је редитељ и сценариста Мирослав Момчиловић покушао да бескућнике, те „невидљиве људе“ учини видљивим, главне улоге поверене су Жарку Лаушевићу, Јелени Ђокић и Петру Божовићу.

У филму играју и Милош Влалукин, Бојан Жировић, Небојша Љубишић, Јелена Гавриловић и други.

„Инспирацију за ову причу сам нашао посматрајући пар бескућника, мушкарца и жену, како се држе за руке. Био је то један од најдирљивијих призора који сам видео. Пратио сам их једно време. Живели су у канализационом шахту. Два јунака, два антихероја, понижена, осуђена, одбачена од свих, откривају снагу љубави у себи и сопственом искупљењу. Они, на неки начин, представљају спасиоце свега лепог и узвишеног, свега што нас чини људима“, каже Момчиловић.

„То је разлог зашто осећам потребу за овим филмом. За нечим што ће нас подићи када постоји толико брига око нас и у нама, у моментима када смо изгубили осећај давања нежности, бригу о другима и потребу за чистом љубављу“, додао је редитељ познат по филмовима Смрт човека на Балкану (2012), Чекај ме, ја сигурно нећу доћи (2009) и Седам и по (2006).

Премијера филма је заказана за 25. новембар у Центру „Сава“, а потом ће уследити и свечане премијере у Новом Саду, Крагујевцу, Панчеву, Зрењанину, Пожаревцу, Вршцу, Смедереву и Крушевцу. Дистрибутер филма је „Арт виста“.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије