Читај ми!

Радош Бајић: Победа нормалне Србије

Чињеница да се ових дана на РТС-у четврти пут репризира серија „Село гори а баба се чешља“ није спречила овај култни телевизијски програм да избије на врх листе гледаности, остављајући за собом многе премијерне програме и ријалитије са огромним буџетима.

Репризно емитовање серије у продукцији Радио-телевизије Србије и „Контраст студија“ почело је још у јуну у ударном термину после Дневника у 19.30. Убрзо је избила на врх гледаности.

Међутим, чак и када су други емитери са националном фреквенцијом почели да емитују премијерне програме и кренули у битку за гледаност, серија Село гори а баба се чешља неприкосновено је остала на првом месту.

Чак је гледаност додатно скочила, па је прошлог уторка и среде рејтинг био преко 11 поена, а шер 30 одсто, што значи да је трећина телевизијских гледалаца пратила серију о Радашину.

Медијски и маркетиншки стручњаци очекивали су да ће почетак емитовања ријалити програма прекинути доминацију Село гори а баба се чешља, али је она и даље неприкосновено најпопуларнија серија.

Став Радоша Бајића, аутора, сценаристе и редитеља серије Село гори а баба се чешља, по том питању је следећи: „О ријалитију не мислим ништа или мислим све најгоре – како се узме. Разумем пословне разлоге телевизија, попут Пинка, Прве и Хепија, да направе јефтин а пријемчив програм за широке народне масе, јер је данас опстанак императив за све. Осим РТС-а нико од њих и не помишља да уложи новац у озбиљну ТВ серију и да се на тај начин избори за већу гледаност“.

Према његовим речима, лакше им је и далеко јефтиније да, као животиње у кавез, затворе групу несрећних људи са мотивом за егзистенцијално преживљавање, да их нахушкају да праве баханалије, туку се и скрнаве све што је нормално и људско.

Редитељ је истакао да ће последице и рачуни ове дугорочне и штетне контаминације тек доћи на наплату, подсећајући на инцидент у Крушевцу када је група тинејџерки тукла другарицу, док су остала деца све то снимала телефонима.

„Да се у част сјајних победа наших кошаркаша изразим у том духу – када је ријалити у питању, без икакве гордости, имам велику сатисфакцију. Задовољан сам што им управо Село гори удара рампу до највеће гледаности. То није само победа РТС-а и моја – то је победа нормалне Србије“, закључио је Бајић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије