Читај ми!

„Хиљадарка“ вечерас премијерно у Бановићима

Велики пројекат регионалне филмске продукције, комедија „Хиљадарка“, вечерас се премијерно приказује у Бановићима, чувеном рударском градићу у којем је филм пре годину дана снимљен. Остварење прати судбину рудара Атифа Куртовића, одабраног да својим ликом украси новчаницу од хиљаду динара.

Најбољи мрки угаљ некада је стизао из Бановића пругом Брчко-Бановићи, коју су од 1946. године градили омладинци из целе Југославије.

Бановићи су данас окупили Југославију, због филма. Комедија Хиљадарка гледаоце враћа у време када су се Ливац и Зеница, Атиф и рудар из Брезе Алија Сиротановић смешили са вредних новчаница.

И млади Атиф, главни јунак, ће доживети исту почаст, а његови суграђани авантуру када им у посету стигне Тито.

„Мислим да ће донети можда мали повратак у ранија времена и једну потпуно другу перцепцију о томе шта су то рудари, какав је то рударски живот и какав је то живот био онда“, каже глумица Аида Буква.

Причу Зилхада Кључанина режирао је Ненад Ђурић, директор фотографије Душан Јоксимовић.

Јосипа Броза Тита тумачи Никола Којо, Атифову љубав Аида Буква. И у осталим улогама препознатљива лица регионалне сцене.

„Бановићи су били асоцијација за угаљ, за пругу Брчко-Бановићи. Сви су чули у целом региону за Бановиће“, истакао је продуцент филма Алмир Шахиновић додајући да и атмосфера у градићу уочи премијере говори о томе како је настајао филм.

Имиџ рударског градића озбиљно је пољуљан постављањем тепиха за званице. Ипак је одлучено да то не буде црвени него раднички тепих.

Хиљадарка креће на југословенску турнеју. У Београду је 17. септембра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије