Читај ми!

Солунци у светским престоницама

Документарно-играни филм Радио-телевизије Србије „Србија у Великом рату“ премијерно је приказан у Лондoну и Атини. Следе пројекције на Крфу, у Вашингтону и Мадриду.

РТС је реализовао филм у сарадњи са Министарством одбране Србије, а премијера је била у биоскопској сали Фондације ‚‚Мајкл Какојанис“ у Атини.

Премијери филма који се бави хронологијом Првог светског рата присуствовале су високе званице.

Били су ту амбасадори Велике Британије, Летоније, Албаније, БиХ, Украјине, Естоније, војни изасланици САД, Албаније, Бугарске, као и истакнути представници грчкој јавног, пословног и културног живота.

Реакције иностраних гледалаца на РТС-ов документарац биле су веома позитивне. Већина је била изненађена страдањем српске војске и народа тих дана.

‚‚Филм је веома информативан, бриљантно је испричана прича о историји српске војске и народа у Првом светском рату. Дивим се начину на који је приказано јунаштво српског народа, али и комплексност рата који се тих година одигравао у Србији", написао је у допису Амбасади РС у Атини амбасадор Велике Британије у Грчкој Џон Китмер.

Премијеру филма је организовала Амбасада Републике Србије у Атини у сарадњи са Грчко-српским пословним саветом.

Документарно-играни филм "Србија у Великом рату" је хронологија страдања и победа војске, државе и народа у Првом светском рату. Филм је премијерно приказан на Првом програму РТС-а прошле године, на дан обележавања стогодишњице Колубарске битке.

Аутор документарног филма је Слађана Зарић. Редитељ је Ивана Стивенс. Филм је урађен у продукцији Информативног програма РТС-а. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије