Читај ми!

Ревија антифашистичких филмова у Кинотеци

Поводом 70. годишњице победе у Другом светском рату у новој згради Југословенске кинотеке биће приређена ревија играних и документарних филмова са антифашистичком тематиком, најавио је Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.

Остварење Црвени снег прво је на програму ревије играних и документарних филмова са антифашистичком тематиком, 8. маја у 17 часова, преноси Танјуг.

Након пројекције биће одржана јавна дискусија на тему „Да ли фашизам живи?“.

У дискусији ће учествовати филмски критичар Милан Крунић, члан продукцијског тима филма Црвени снег, Владан Обрадовић, доктор правних наука и делегат Србије у Извршном савету ИПА, Небојша Пантелић, доктор политичких наука, Душко М. Томић, доктор филозофије и правник Драган Раденовић и проф. др Синиша Боровић генерал-потпуковник.

У 20 сати ревија званично почиње пројекцијом играног филма Лоре.

На Дан победе, 9. маја ревија ће бити настављена од 14 сати документарним филмовима Крв слободе, Биографија Јозефа Шулца и Крв и пепео Јасеновца, а у 17 сати на програму је играно остварење Јутро. У 20 часова Игра кодова.

У недељу, 10. маја, у 17 сати биће приказан филм Три, а ревију ће те вечери затворити остварење Ми из будућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије