Читај ми!

Скинута клетва са „Полтергајста“?

Низ трагичних догађаја који су пратили чланове екипе три остварења о кућном духу одвратио је многе од снимања четвртог дела „Полтергајста“. Редитељ Гил Кенан ипак се одважио да режира истоимени три-де римејк, који ће у српске биоскопе стићи 21. маја.

Већина људи има подругљив став када су клетве у питању, или им се подсмевају или их игноришу. Међутим, када год се помене прича о филму Полтергајст и стварима које су се дешавале током и након снимања, мало ко може да остане равнодушан.

Редитељ Гил Кенан који потписује три-де римејк класика из 1982. године има потпуно супротан став о том питању. Кенан жели да га „погоди“ клетва.

„Једва чекам! Ово је разлог због ког сам прихватио посао. Кроз живот ходам чекајући неку клетву и ово је прилика да је коначно добијем. Може се рећи да јурим клетве још од своје 11. године“, одлучан је редитељ.

Током снимања филма није се екипи филма догодило ништа лоше, али редитељ истиче да је ипак било некаквих „аномалија“.

„Најискреније вам кажем да се нешто чудно догађало у Торонту. Изнајмили смо кућу која је била уклета, односно у њој је живео дух неке непознате жене. Ипак, свидео сам јој се, као и моја породица, па нам није правила проблема. Она се налазила на трећем спрату који је био закључан и ми нисмо имали кључ. Моја ћерка, али и велики број гостију, стално ме је питао да ли живимо са женом у црној хаљини која се неретко појављује на степеницама“, објашњава Гил Кенан авантуру током снимања.

У случају оригиналног Полтергајста све је било трагичније и језивије. Прича се да су продуценти користили праве лешеве за одређене сцене у прва два дела филма, а четворо глумаца који су играли у Полтергајсту преминули су у распону од шест година. Најмлађа је била Хетер О'Рурк (играла ју је Керол Ен), која је у 12. години преминула од сепсе.

У римејку, или како га продуценти најављују reboost-у, главне улоге тумаче Сем Роквел, Роузмари Девит и Џaред Харис. Прича је смештена у модерно доба, али не одступа много од оригинала.

Полтергајст – кућни дух три-де у домаће биоскопе стиже 21. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара