Читај ми!

„Споменик Мајклу Џексону“ награђен у Монте Карлу

Остварење сценаристе и редитеља Дарка Лунгулова, „Споменик Мајклу Џексону“ награђен је специјалним признањем за најбољи сценарио на 12. Фестивалу филмске комедије у Монте Карлу.

Жири 12. издања Фестивала филмске комедије у Монте Карлу доделио је српском филму Споменик Мајклу Џексону специјално признање за сценарио.

„Драго ми је да сам добио награду на фестивалу који негује филмску комедију као начин да се о озбиљним темама проговори другачије, а да се притом не изгуби емоција“, истакао је сценаристе и редитељ награђеног остварења Дарко Лунгулов, преноси Фонет.

„Још већа ми је награда што сам упознао редитеља Питера Богдановића и са њим 'делио позорницу' док смо један другом честитали. Његов филм Последња биоскопска представа у који сам се заљубио још као дванаестогодишњак један је од разлога што се бавим филмом“, открио је Лунгулов.

Награду за животно дело добио је почасни гост фестивала, амерички редитељ српског порека Питер Богдановић чија је комедија She's Funny That Way свечано отворила фестивал ван конкуренције.

На гала церемонији, награде за животно дело добили су, између осталих, и легенде европског и светског филма, глумци Урсула Андерс, Ђанкарло Ђанини и Франко Неро.

У жирију фестивала у Монте Карлу били су италијански редитељ Ђовани Веронези (председник жирија), филмски критичар Ли Маршал и француски редитељ Клод Зиди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара