Читај ми!

„Бели бог“, „71“ и „Непослушни“ у трци за награде ФЕСТ-а

Мађарски филм „Бели бог“ и британски „71“ биће приказани данас у оквиру главног такмичарског програма ФЕСТ-а, док је у националној такмичарској селекцији остварење „Непослушни“. Једна од звезда фестивала, глумац Ричард Драјфус данас код градоначелника Београда.

Снажна драма Бели бог познатог редитеља Корнела Мундруца приказује мрачну слику савременог света кроз симболичну, али и жестоку причу о односу људи и паса, преноси Танјуг.

Овај филм је добио награду на фестивалу у Кану, у селекцији Известан поглед, а српску публику освојио је прошлог лета на фестивалу на Палићу.

Редитељ Јан Деманж и сценариста Грегори Бурке снимили су филм „71“ у жанру драме, акције и трилера, чија се радња дешава 1971. године у Северној Ирској.

Сукоби прерастају у грађански рат, а млади британски војник се губи током акције у Белфасту.

Његов повратак у базу те ноћи претвара се у одисеју препуну неизвесности, страха и очаја.

Дебитантски филм редитељке и сценаристкиње Мине Ђукић Непослушни такође је познат домаћој публици и ове зиме је приказиван у биоскопима, а сада ће га на ФЕСТ-у оцењивати међународни жири.

У Центру „Сава“ и вечерас се ван конкуренције приказује један од филмова који су апсолутно обележили сезону Човек птица (Birdman) Алехандра Гонзалеса Ињаритуа, који међу бројним наградама које је освојио има и Оскаре за најбољи филм, режију, сценарио, фотографију, док је Мајкл Китон добио Златни глобус за најбољу мушку улогу.

Филм говори о пропалом глумцу који се прославио улогом маскираног хероја Бирдмана и који покушава да се врати на велика врата позоришном адаптацијом приповетке О чему говоримо када говоримо о љубави Рејмонда Карвера.

Миљеник публике Вуди Ален учествује на ФЕСТ-у у програму Панорама са филмом Магија на месечини, а поподневна пројекција у Центру „Сава“ је распродата.

Разноврсни програми ФЕСТ-а одвијају се целог дана у салама Центра „Сава“, Културног центра Београда, Дома омладине, Дома синдиката, две зграде Кинотеке и у биоскопу „Фонтана“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара