„Ничије дете“ и оскаровац „Човек птица“ данас на ФЕСТ-у

Дуго очекивана домаћа премијера филма „Ничије дете“ биће одржана вечерас у великој дворани Центра „Сава“ у такмичарском програму 43. Феста. На програму и, као најбољи филм Оскаром награђени „Човек птица“.

Дебитантски играни филм сценаристе и редитеља Вука Ршумовића освојио је у последњих неколико месеци, од светске премијере у Венецији, десетак награда на различитим фестивалима широм света уз изузетан пријем код публике, преноси Танјуг.

Филм је базиран на истинитој причи о дивљем дечаку, а глуми га Денис Мурић, кога су средином 80-их година 20. века ловци пронашли међу вуковима у шуми у планинама Босне и Херцеговине, након чега је послат у Београд у дом за незбринуту децу да се социализује.

Ничије дете су подржали Филмски центар Србије, Град Београд и Министарство културе и информисања Србије.

На програму Феста ван конкуренције приказује се један од филмова који су апсолутно обележили сезону - Човек птица, који је међу многобројним наградама освојио Оскаре за најбољи филм, режију, сценарио, фотографију, док је Мајкл Китон добио Златни глобус за најбољу мушку улогу.

Филм говори о пропалом глумцу који се прославио улогом маскираног хероја који покушава да се врати на велика врата позоришном адаптацијом приповетке „О чему говоримо када говоримо о љубави“ Рејмонда Карвера.

Није случајно што главну улогу тумачи Мајкл Китон, чију каријеру је такође обележила улога суперјунака Бетмена, а који последњих година није имао запаженијих улога.

Едвард Нортон такође на неки начин пародира себе играјући глумца који прави велике проблеме редитељу на пробама, будући да је Нортон познат по незгодној нарави и сукобима на снимањима.

Разноврсни програми Феста теку целог дана. Уз Центар „Сава“, фестивалске дворане су и Дом омладине, Дом синдиката, Дворана културног центра Београда, две зграде Кинотеке и биоскоп Фонтана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара