Читај ми!

Три награде Фипресци Србија филму „Топ је био врео“

Награда Фипресци Србија за најбољи домаћи филм у 2014. години припала је филму „Топ је био врео“, у продукцији Тихомира Станића, а награђени су и редитељ тог филма Слободан Скерлић и главна глумица Анита Манчић.

Признање за најбољи сценарио добио је Срђан Кољевић за филм Бранио сам Младу Босну, а за главну мушку улогу Никола Ракочевић за лик у том филму.

Најбољи страни филм приказан у биоскопима у Србији био је руски Левијатан, у дистрибуцији „Мегакома“.

У трци за награду били су: Атомски здесна Срђана Драгојевића, Бранио сам Младу Босну Срђана Кољевића, Чудна шума Саболча Толнаија, Кад љубав закасни Ивана Стефановића, Мали Будо Данила Бећковића, Мамула Милана Тодоровића, Монтевидео, видимо се Драгана Бјелогрлића, Непослушни Мине Ђукић, Пети лептир Милорада Милинковића, Споменик Мајклу Џексону Дарка Лунгулова, Топ је био врео Слободана Скерлића, Травелатор Душана Милића и Варвари Ивана Икића.

Традиционалне награде Националне секције Међународне федерације филмских критичара Фипресци Србија проглашене су и уручене данас у сали „Динко Туцаковић“ у Музеју кинотеке.

Једина стручна годишња филмска награда у Србији, признања Фипресци Србија, додељује се од 1993. године на основу гласова наших филмских критичара и новинара, у више категорија - за најбољи филм, режију, сценарио, мушку и женску улогу...

Фипресци Србија је прошле године за најбољи филм у 2013. прогласио Кругове Срђана Голубовића у продукцији куће „Баш Челик“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије