Читај ми!

На ФЕСТ-у јужнокорејски и британски филм снимани у Србији

Србија постаје све интересантнија за снимање страних филмова и само на предстојећем ФЕСТ-у премијерно ће бити приказана два остварења иностраних продукција која су снимана у нашој земљи - „Тенор“ и „Мач освете“.

Тенор је први јужнокорејски филм сниман у Србији. За домаћу продукцију била је задужена компанија „Викторија филм“, која послује дуже од 25 година, а у богатом портфолију може да се похвали пројектима као што су Мамула, у којој је глумио чувени Франко Неро, Доктор Реј и ђаволи, Зона мртвих...

Филм Тенор је сниман на локацијама у Београду (зграда српског парламента, Бели двор, КУД Лола и Земун) које су представљале немачки град Сарбрикен.

У филму се појављују и домаћи глумци Драган Мићановић, Наташа Тапушковић и Марко Стојановић.

Овај биографски филм о чувеном оперском певачу који губи способност говора на програму ФЕСТ-а је 4. марта у Дому синдиката и 5. марта у Дворани културног центра.

Мач освете, британског редитеља Џима Видона такође је сниман на домаћим локацијама. Иза извршне продукције у Србији стоји "Red Production", који има дугу традицију сарадње са страним продукцијама и годишње око 70 спроведених пројеката.

Током месец дана снимања било је запослено око 90 људи из домаћих фирми, уз 60 домаћих статиста и каскадера, углавном ангажованих из Српске каскадерске асоцијације.

Продуценткиња компаније "Vertigo Films" Хуберта фон Лил изјавила је да су веома задовољни обављеним послом и да је од почетног разгледања локација до самог краја снимања све протекло без застоја и проблема. Осим неколико главних глумаца, редитеља и директора фотографије, сви остали, њих око 150 су из Србије и раде на највишем професионалном нивоу, рекла је Фон Лилова.

Овај историјски спектакл на програму ФЕСТ-а је 5. марта у Дому синдиката и дан касније у Дворани културног центра.

Током фестивала, у оквиру пословног дела, биће уприличен округли сто на тему снимања односно давања сервисних услуга.

Индустријски програм под називом "FEST forward" окупиће значајне људе из света филмске индустрије са фокусом на домаћу кинематографију и регионалну сарадњу током последња три дана београдске смотре филмова, од 6. до 8. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије