Читај ми!

Четири деценије „Суботом увече уживо“

Шоу који је направио револуцију у америчком хумору напунио је 40 година! Много пре интернета и популарних сатиричних ТВ емисија, група комичара покренула је 1975. године програм „Суботом увече уживо“. Од тада несмањеном жестином засмејава планету.

Прослави 40-годишњице легендарне скеч-комедије Суботом увече уживо (Saturday Night Live), која је ноћас уприличена у Њујорку, учествовале су како њене бивше, тако и садашње звезде, од Била Марија до Џимија Фалона.

Од младих нада до ветерана (Бети Вајт је 2010. године у 88. години постала најстарија водитељка SNL-a) емисијом је продефиловало на стотине имена шоу-бизниса, преноси Танјуг.

Рођенданска епизода једног од најуспешнијих америчких хумористичких серијала свих времена започета је историјатом емисије коју су Џими Фалон и Џастин Тимберлејк одреповали.

Вече се наставило наступима бројих извођача, међу којима су били Кање Вест, Тејлор Свифт, Пол Макартни, Сиа, Пол Сајмон и Мајли Сајрус.

„SNL је разбио сва правила хумора“, изјавио је оскаровац Роберт де Ниро који је заједно са Стивом Мартином, Деном Екројдом, Чевијем Чејсом, Едијем Марфијем, Ејми Пелер и Адамом Сандлером био чест гост шоу-програма.

Популарна серија, ауторке Лорне Мајклс, која на пародичан начин приказује актуелне политичке и културне догађаје, један је од најдуговечнијих телевизијских програма у САД.

Многи чланови глумачке екипе и аутори скечева привукли су пажњу јавности учешћем у овој емисији и касније остварили успех на телевизији и филму, као глумци, редитељи и сценаристи.

Неки популарни скечеви прерасли су у игране филмове, мада су само два таква филма - Браћа Блуз из 1980. и Вејнов свет из 1992. године постигли светски успех.

Емисија Суботом увече уживо освојила је бројна признања, укључујући 40 Емија.

Часопис TV Guide прогласио ју је једном од 50 најбољих ТВ серија свих времена, а 2007. године нашла се на листи 100 најбољих серија часописа Тајм.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара