Читај ми!

Џулија није била ни у првих 20 за улогу „Згоднe женe“?!

Упркос томе што је знатно допринела њеној светској слави, улога Вивијен у хит филму „Згодна жена“ није требало да припадне Џулији Робертс.

Данас је тешко замислити Згодну жену без Џулије Робертс, која је након филма муњевито напредовала у каријери.

Славна глумица није била ни близу мисли продуцената када су одлучивали коме ће поверити главну женску ролу, преноси Танјуг.

За улогу младе проститутке великог срца у коју ће се заљубити богати бизнисмен (Ричард Гир), продуценти су позвали безмало цео Холивуд: Ким Бејсингер, Уму Турман, Дебру Вингер, Ђину Дејвис, Кели Мегилис, Мелани Грифит, Мег Рајан, Шерон Стоун, Мишел Фајфер, Мадону, Џејми Ли Кертис, Ему Томсон, Розану Аркет, Хедер Локлир...

Све су одбиле понуду.

Моли Рингволд, звезда филма Клуб раноранилаца, извинила се уз образложење да јој је неугодно да тумачи лик проститутке, док је Дерил Хана изјавила да не жели да игра у филму који „деградира жену“.

Сари Џесики Паркер, која ће деценију касније постати звезда култне серије Секс и град, улога се нимало није допала, а Винона Рајдер и Дру Баримор су пак биле превише младе по мишљењу редитеља Герија Маршала, који је, такође, одбио и Брук Шилдс јер му се није допала.

Иако је иза себе имала само неколико филмова, међу којима остварења Мистична пица и Челичне магнолије, Џулија је на крају добила улогу, мада је мало недостајало да Вивијан глуми Валерија Голино, која била запажена у драми Кишни човек.

Улога у Згодној жени донела јој је Златног глобуса за најбољу женску улогу и другу номинацију за Оскара, награду коју ће освојити 2000. године за филм Ерин Брокович.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара