Стиже „Седам величанствених“

„Меси“, „Демократе“, „Изненада моје су мисли стале“, само су неки од наслова Фестивала европског дугометражног документарног филма „7 величанствених“. Смотра почиње вечерас у Центру „Сава“ и траје до 5. фебруара, а пројекције свих седам остварења биће у Великој сали.

Директори и оснивачи београдског фестивала „7 величанствених“, Зоран и Светлана Поповић, и стални селектор, филмски посленик из Данске Туе Стин Милер одабрали су за 11. издање ове специфичне смотре врхунске модерне документарце у продукцији Холандије, Велике Британије, Шпаније, Данске, Португалије, Финске и Француске.

Први на програму је Нови Рејкс музеј, филм редитељке Уке Хогендејк, која је пратила дугогодишњу реконструкцију најзначајнијег музеја у Амстердаму.

Следе Вирунга Орланда фон Ајнзидла, Меси Алекса де ла Иглесије, Демократе Камиле Нилсон, Изненада моје су мисли стале Жоржа Пеликануа, Северно од раја Вирпи Сутари и Правила игре Клодин Бори и Патриса Шањара.

После пројекција публика ће моћи да разговара са ауторима, који ће током боравка у Београду држати мастер-класове за младе синеасте, што је од самог почетка пракса „7 величанствених“.

Осим Стин Милера, гости 11. фестивала биће редитељи Хогендијк, Нилсон, Пеликану, Сутари, Бори и Шањар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 13. јун 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије