Читај ми!

„Небо изнад нас“ у Ротердаму и широм Европе

Светска премијера играног филма „Небо изнад нас“ Маринуса Гротхофа, о Београду у време НАТО бомбардовања, биће одржана вечерас на 44. Међународном фестивалу у Ротердаму, али ће остварење истовремено бити приказано у 40 биоскопа у Европи, међу којима су три у Србији.

Холандски редитељ Маринус Гротхоф и екипа филма Небо изнад нас, који ће бити у Ротердаму, поздравиће публику после премијере преко видео лајв стриминг линка, а новинари ће моћи да им постављају питања преко Твитера, на која ће они одмах одговарати, преноси Танјуг.

„Фонтана“ на Новом Београду, „Евросинема“ у Суботици и „Купина“ у Нишу део су иновативног програма IFFR Live.

Тај програм, први такав у свету, састоји се од пет пројекција најновијих филмова које су се одржавале симултано од 24. јануара до вечерас у 40 биоскопа широм Европе током трајања фестивала у Ротердаму.

Домаћа премијера филма Небо изнад нас биће на предстојећем ФЕСТ-у.

Гротхофово остварење прати животе троје обичних људи различитих генерација током НАТО бомбардовања Београда 1999. године. Снимано је у августу и септембру 2013. године на више локација у престоници Србије.

Главне улоге тумаче Нада Шаргин (Ана), Борис Исаковић (Слоба), Никола Ракочевић (Бојан), Христина Поповић, Тихомир Станић, Милош Тимотијевић, Бода Нинковић, Младен Совиљ...

Филм се не бави политичким контекстом бомбардовања већ је у првом плану живот главних јунака и њихови међуљудски односи у тој специфичној ситуацији, а централно место у остварењу заузима бомбардовање зграде Радио-телевизије Србије, најавио је београдски продуцент „Арт и попкорн“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи