Читај ми!

„Хобит“ није крај, следи „Силмарилион“?

Након шест остварења и скоро 20 сати филмског материјала, „Битка пет армија“ финално је поглавље трилогије „Хобит“, коју је екранизовао Питер Џексон. Многи обожаваоци са дозом туге дочекују вест о биоскопској премијери, пошто претпостављају да је то уједно и крај приче о Средњој земљи на великом платну. Ијан Мекелен, ипак, не мисли тако. Следи „Силмарилион“?

Британски глумац, који глуми чаробњака Гандалфа, истакао је за Би-Би-Си на синоћној премијери у Лондону да му је Џексон после краја снимања Повратак краља рекао да напушта Толкинов свет.

Сви знамо како се све завршило – снимањем трилогије Хобит.

„Питер ми је 2001. године рекао да је то крај. Ево нас 13 година касније. Зато верујем да ово не значи и крај нашег путовања“, навео је Мекелен.

Упркос томе што је британски глумац можда само спекулисао, Мекелен је у праву када помиње чињеницу да се Џексон већ једном вратио и да је уложио скоро деценију смишљајући и адаптирајући сценарио и обезбеђујући неопходну инфраструктуру за Хобита.

Истински обожаваоци Толкинових књижевних дела знају да је још једна књига остала неиспричана.

Силмарилион је нека врста сабране историје народа Средње земље пре догађаја из Хобита и Господара прстенова.

Иначе, Хобит: Битка пет армија премијерно ће бити приказан у Србији 11. децембра.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара