Читај ми!

Победник Берлинала данас на ФАФ-у

У главном програму 20. Фестивала ауторског филма данас ће у Дому омладине бити приказан победник Берлинала „Црни угаљ, танак лед“ кинеског редитеља и сценаристе Јинана Дијаоа.

Добитник Златног медведа учествује на фестивалу у Београду ван конкуренције, исто као и победници Кана и Венеције.

Црни угаљ, танак лед има причу са крими заплетом, али истовремено представља брутално искрен портрет живота обичних људи у индустријском граду на северу Кине.

У такмичарском програму ФАФ-а данас се приказује индијски фим Суд.

Редитељ и сценариста, дебитант Чаитанија Тамхане и глумац и продуцент Вивек Гомбер присуствоваће пројекцији у Дому омладине и затим разговарати са публиком.

Ова хумана судска драма на интересантан и уверљив начин приказује правни систем Индије, говорећи о класној подељености, образовању и приступу моћи.

У организацији ФАФ-а и Фондације „Александар Саша Петровић“ данас ће у новој згради Кинотеке бити одржан разговор „Сећање на лик и дело Александра Саше Петровића“, поводом 20 година од смрти великог редитеља.

Учешће су најавили истакнути глумци, редитељи, књижевници, филмолози, критичари, пријатељи аутора по којем носи име Гран при Фестивала ауторског филма.

Након разговора биће приказани краткометражни документарни филмови Саше Петровића који се баве феноменом уметничког стварања и на најбољи начин антиципирају његов даљи дугометражни опус: Петар Добровић (1957), Сабори (1965) и Путеви (1958).

Пратећи и репризни програми фестивала настављају се и у Дворани културног центра, Музеју кинотеке и другим салама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара