Читај ми!

Фон Трир: Трезан не могу да снимам филмове

Контроверзни дански режисер Ларс фон Трир изјавио је да неће више моћи да снима филмове, пошто је престао да конзумира алкохол и дроге.

У свом првом интервјуу у последње три године, датом данском дневном листу Политикен, Фон Трир је рекао: „Ниједан креативни израз неког бившег алкохоличара или наркомана никад није имао било какву уметничку вредност“, пренео је Ројтерс.

То је први интервју прослављеног данског режисера откад су га организатори Канског фестивала 2011. протерали са тог догађаја пошто је на конференцији за новинаре приликом промовисања свог филма Меланхолија у шали изјавио да је нациста.

Фон Трир, који је шокирао светску биоскопску публику сексуално експлицитним филмовима као што су Антихрист и Нимфоманка, најавио је да ће бити трезан 90 дана почев од прошле недеље и да сваки дан иде на састанке удружења лечених алкохоличара.

Он је у интервјуу Политикену рекао да је раније пио боцу вотке дневно, али не само то него је алкохол некад комбиновао са различитим врстама дроге како би био креативан.

„Никоме не могу да препоручим да то ради. То је веома опасно и глупо на више начина“, истакао је дански режисер.

Фон Трир, ожењени отац четворо деце, додао је да је дошао до тачке кад је морао да изабере између себе као људског бића и себе као режисера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара