Читај ми!

Оливер Стоун снима филм о Сноудену?

Холивудски редитељ Оливер Стоун састао се у Русији са бившим агентом специјалних служби САД Едвардом Сноуденом, о ком планира да сними филм почетком следеће године, јавила је агенција РИА Новости.

„Радимо на сценарију за филм. Надамо се да ће снимање кренути почетком наредне године, јер радимо на томе практично годину дана и веома се радујемо што све тече како треба“, рекао је Стоун.

Према речима познатог америчког редитеља, његов будући филм заснован је на две књиге – књизи новинара Гардијана и адвоката који заступа Сноуденове интересе у Русији – Анатолија Кучерене.

Сноуден је јуна 2013. године дневницима Вашингтон пост и Гардијан предао тајне материјале о америчким и британским програмима за праћење путем интернета.

Потом је одлетео у Хонгконг, а одатле за Москву, где се једно време налазио у транзитној зони аеродрома „Шереметјево“.

Русија је Сноудену најпре дала привремено уточиште на годину дана, а 1. августа ове године добио је трогодишњу дозволу боравка.

Кучерена је летос изјавио да је о Сноудену написао психолошко-политички трилер „Време хоботнице“ и да је права на екранизацију продао Стоуну, преноси Танјуг.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије