Премијера филма "Споменик Мајклу Џексону"

Играни филм "Споменик Мајклу Џексону" редитеља и сценаристе Дарка Лунгулова премијерно је приказана у Београду.

Публика је громким аплаузима поздравила аутора, глумце и сараднике, и то на две пројекције - прво у Центру "Сава", а затим у биоскопу "Синеплекс" на Ушћу, преноси Танјуг.

У љубавној причи и црној комедији, која се дешава у једној српској варошици 2009. године, главне улоге играју Борис Миливојевић, Наташа Тапушковић, Драган Бјелогрлић, Тони Михајловски и Бранислав Трифуновић.

У ансамблу су и Мирјана Карановић, Љубомир Бандовић, Марко Јанкетић, Емилија Терзић, Ана Дивац, Петар Мирчевски, Данијел Николић и други. Важну улогу игра музика композитора Дејана Пејовића.

Продуценти су Снежана Пенев и Лунгулов, уз компаније из Србије, Немачке, Македоније и Хрватске.

Директор фотографије је Матијас Шенинг, сценограф Кирил Спасески, монтажер Дејан Урошевић, костимограф Зора Мојсиловић.

Светка премијера филма била је протеклог лета на фестивалу у Карловим Варима.

"Споменик Мајклу Џексону" је, након тога, учествовао и добијао награде на фестивалима у Пули, Херцег Новом, Сарајеву, Задру, Нишу, као и у Хелсинкију, Лондону, Хамбургу, Бечу, Анталији.

Филм ће од 30. октобра бити на редовном биоскопском репертоару у Србији, у дистрибуцији "Синеплекса" и "Континентала".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије