Читај ми!

Три награде за „Ничије дете“

Дебитантски играни филм „Ничије дете“ српског редитеља и сценаристе Вука Ршумовића, заснован на истинитом догађају, тријумфовао је у програму „Недеља критике“ на 71. Међународном филмском фестивалу у Венецији.

Добио је три награде за најбољи филм – од публике и од два жирија критике - Mеђународне федерације филмских критичара „Фипресц“ и и Федерације филмских критичара Европе и Медитерана „Федeора“.

„Нисам очекивао, заиста. На почетку, пре доласка овде смо рекли да нећемо са очекивањима да долазимо, него ћемо да дођемо само да уживамо. Ово је стварно фантастичан успех. Мени је драго, пошто сам ја првенствено сценариста, због награде 'Федeора' за најбољи сценарио, али ми је много драже због награде 'Фипресци', прво, која је за најбољи филм, а друго, укључује и ширу селекцију, 'Хоризонте' и, наравно, наш програм. Самим тим, она је много значајнија, много вреднија, јер је то награда за целу екипу“, изјавио је Ршумовић.

„Мислим да публика много непосредније реагује на филм. Очигледно је Денис, који игра главну улогу, успео да дође до њихових срца и да их емотивно дотакне, додао је редитељ и сценариста.

После српске премијере на предстојећем Фесту и биоскопске дистрибуције, филм Ничије дете биће приказан на РТС-у, који је копродуцент.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара