Читај ми!

Тријумф "Breaking Bad" и „Модерне породице“

На овогодишњој додели Емија тријумфовале су серије „Breaking Bad“ и „Модерна породица“. "Breaking Bad" је освојио награде за најбољу драмску серију, најбољег главног глумца, најбоље споредне улоге и сценарио.

Додела Емија, најпрестижнијих телевизијских награда, одржана је синоћ у Лос Анђелесу. Домаћин вечери био је Сет Мејерс, који се на почетку одао почаст Робину Вилијамсу, за ког је рекао да је најсјанија звезда у комичарском свемиру.

Награда за најбољу драмску серију додељена је за Breaking Bad, а Брајан Кранстон поново је проглашен за најбољег главног глумца. Ерон Пол и Ана Ган, такође из ове серије, проглашени су за најбоље споредне глумце, а серије је такође освојила и награду за најбољи сценарио.

Кранстону је ово чак четврти узастопни Еми за улогу бившег професора хемије оболелог од рака који почиње да производи дрогу како би спасао породицу из финансијске кризе. Примајући награду захвалио је највише својим колегама Ерону и Ани.

Награду за најбољу женску улогу однела је Џулијана Маргулис за улогу у серији Добра жена, у којој глуми преварену жену која постаје адвокатица када јој муж приморан да због сексуалног скандала и корупције поднесе оставку на дужност државног тужиоца.

Режисери који су кући однели Еми су Кери Фукунага (Прави детектив) и Гејл Манкусо (Модерна породица), чија је серија проглашена и најбољом хумористичком серијом.

Награде за главне улоге у хумористичкој серији припале су Џиму Парсонсу (Теорија великог праска) и Џулији Луис Драјфус (Потпредседница), а за споредне улоге у комедијама награђени су Тај Барел (Модерна породица) и Алисон Џејни (Мом).

Најбољим телевизијским филмом проглашен је The Normal Heart који приказује почетак упозоравања и подизања свести о ширењу сиде почетком осамдесетих.

У категорији мини-серија, за најбољу је проглашена Фарго, а у својој категорији освојила је и награду за режију.

Полуларна мини-серија о Шерлоку Холмсу у продукцији Би-Би-Сија освојила је три награде, за најбољу мушку главну улогу (Бенедикт Камбербеч), најбољу мушку споредну улогу (Мартин Фримен) и најбољи сценарио (Стивен Мофат).

Кад је реч о наградама за главну и споредну женску улогу у мини-серији, оне су отишле у руке Џесике Ланг и Кети Бејт за улоге у серији Америчка хорор прича.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи