Читај ми!

Нови, библијски спектакл Ридлија Скота

„Егзодус: Богови и краљеви“, ново епско остварење у режији чувеног Ридлија Скота, које нам доноси причу о Мојсију и изласку Јевреја из Египта, добило је свој први трејлер.

У средишту новог филма Ридлија Скота је прича о изласку Јевреја из Египта. У остварењу Егзодус: Богови и краљеви, познати редитељ је окупио највеће звезде Холивуда: Кристијана Бејла, Џоела Еџертона, Арона Пола, Сигурни Вивер, Бена Кинслија и Џона Тортура.

Овај филмски спектакл биоскопска публика у нашој земљи биће у прилици да види од 18. децембра.
 
Ридли Скот (Осми путник, Гладијатор, Блејд ранер, Прометеј) поверио је Кристијану Бејлу главну улогу Мојсија, који је извео Јевреје из Египта на слободу у обећану земљу, након сукоба са египатским фараоном Рамзесом Другим кога игра Џоел Еџертон.

Прича филма заснована је на Књизи Изласка, која је део Старог завета.
 
Скот је снимање Егзодус: Богови и краљеви започео одмах по завршетку снимања филма Саветник (The Counselor). Познатом холивудском редитељу било је битно да прикаже мање познате детаље из живота Мојсија и Рамзеса Другог.

Филм је сниман у Шпанији, Мароку и Енглеској.

Сценарио за филм написали су Адам Купер и Бил Колаж, а студио "20th Century Fox" је у последњем тренутку довео сценаристу Шиндлерове листе Стивена Заилијана који га је дорадио.
 
Последњи филм оскаровца Кристијана Бејла био је Америчка превара (American Hustle), док је Џоел Еџертон најпознатији по својим улогама у филмовима Велики Гетсби (The Great Gatsby) и Ратник (Warrior).

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије