Читај ми!

„Велика шпанска фамилија“ стартује 4. јуна

Посебна филмска посластица за љубитеље шпанске кинематографије, али и фудбала стиже у облику комедије „Велика шпанска фамилија“ награђиваног редитеља Данијела Санчеза Аревала.

Велика шпанска фамилија (La gran familia  Espanola) је један од најгледанијих шпанских филмова прошле године, који је само у току прве недеље приказивања зарадио 700.000 евра.

Редитељ је спојио две омиљене шпанске ствари - породицу и фудбал, и снимио одличну комедију смештену у 2010. годину, када је Шпанија освојила светско првенство у фудбалу.

Филм који је премијерно приказан на недавно одржаном фестивалу „Шпански метар“, од среде, 04. јуна наћи ће се на репертоару Дворане културног центра.

Дан касније филм ће стартовати и у београдским биоскопима „Фонтана“, „Дом синдиката“, „Таквуд“, „Рода“, „Фонтана“, као и у биоскопима широм Србије.

Филм Велика шпанска фамилија истражује породичне односе у време светског првенства у фудбалу.

Ефрајим, најмлађи од петоро браће са библијским именима, питао је своју десетогодишњу другарицу из школе, да се уда за њега када обоје напуне 18 година.

Осам година касније нису ни сањали да ће Шпанија играти финале светског првенства у фудбалу, на дан њиховог венчања.

Ефрајимова породица се тог дана окупља и док је цела земља окупирана утакмицом, сваки члан породице играће свој мали меч у покушају да прихвати оно што је јесте и одакле долази.

Филм је награђен са две награде Гоја, а главне улоге тумаче: Антонио де ла Торе, Ким Гутиерез, Вероника Ечегуи, Роберто Аламо, Мигуел Фернандез.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара