Читај ми!

Глумци и ветерани, срце на терену

У Нишу је одиграна хуманитарна фудбалска утакмица у којој су играли прави фудбалери, само мало старији и глумци који глуме да су фудбалери. То је мала нишка традиција, слична утакмица играна је и прошле године.

Група "Угрожене Нишлије" и ове године је организовала хуманитарну фудбалску утакмицу а овога пута сав приход ишао је онима који су највише страдали у поплавама.

Глумац Милош Биковић, познатији као Тирке из филма "Монтевидео", поново је био окружен децом на терену у Нишу. Биковић каже да је то најмање што он као глумац може да учини.

"Јако ме радује чињеница да су људи спремни да помогну", каже Биковић.

И спортисти ветерани кажу да су овакве утакмице за њих обавеза. Међу њима и осамдесетосмогодишњи Марко Валок, репрезентативац бивше Југославије.

И бившем фудбалеру Миодрагу Белодедићу је драго што је узео учешће у овој хуманитарној утакмици.

"Радо сам дошао да помогнем, како овде тако и у Румунији. Савет Срба у Румунији је такође учествовао у сакупљању помоћи", рекао је Белодедић.

Нишлије су као и прошле године показале хуманост. Међу њима и петнаестогодишња Наталија Мариновић која се одрекла поклона за рођендан али не и прославе са вршњацима.

"Знам да је њима помоћ потребна а ми се супер забављамо. Ово ми је један од најлепших рођендана", рекла је Наталија.

И глумцима и бившим спортистима најмање је било важно ко ће победити.

"Ја и не знам, мислим да је нерешено. На крају је победила хуманост, мислим да је то најважније", рекао је бивши голман Драган Пантелић.

После свега најважније да помоћ стигне што пре а онима који су остали без аутограма глумци поручују да ће оваквих утакмица бити још.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара