Читај ми!

„Империја узвраћа ударац“ најбољи филм у историји

Четврт милиона учесника „Емпајерове“ анкете за најбољи филм свих времена одабрало остварење из чувеног серијала „Ратови звезда“ - „Империја узвраћа ударац“.

Империја узвраћа ударац је званично најбољи филм свих времена - барем у анкети магазина Емпајер, у којој је учествовало 250.000 људи.

У анкети је понуђен 301 наслов, а ми вам преносимо листу десет најбољих. На вицешампионском месту листе најбољих филмова налази се остварење Френсиса Форда Кополе Кум, на трећем Мрачни витез, следи Бекство из Шошенка, док првих пет заокружују Тарантинове Петпарачке приче.

Шесто место је припало опет делу саге Ратови звезда - Нова нада, следе Господар прстенова - дружина прстена, Ајкула, Индијана Џонс - Отимачи изгубљеног ковчега и на десетој позицији Почетак.

Први филм франшизе која је изнедрила најбољи филм свих времена Нова нада, изашао је 1977. године, и постао светски популаран феномен, те су га у трогодишњим интервалима пратила два наставка Империја узвраћа ударац и Повратак Џедаја.

Шеснаест година након последње епизоде прве трилогије, пуштен је у дистрибуцију први филм нове трилогије - Фантомска претња.

Гледаоци се враћају на почетак приче о јунацима Ратова звезда, а уследила су, такође у трогодишњим интервалима, још два наставка: Ратови клонова и Освета Сита.

Филмски серијал Ратови звезда изнедрио је и књиге, телевизијску серију, видео-игре и стрипове. Ово је, уз филмове о Џејмсу Бонду и Харију Потеру, један од најуспешнијих филмских серијала у историји кинематографије.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије