Читај ми!

„Мамула“ у биоскопима од 1. маја

Прича о америчким туристкињама које са пријатељима из Црне Горе доспеју на острво са крволочном сиреном пред домаћом публиком биће од 1. маја. У филму „Мамула“ Милана Тодоровића играју Франко Неро, Кристина Клебе, Драган Мићановић, Натали Бурн.

Домаћи играни филм са међународном глумачком екипом Мамула, после премијере на овогодишњем ФЕСТ-у и пројекција на интернационалним фестивалима, стиже у домаће биоскопе 1. маја, најавио је дистрибутер „Так вижн“.

Редитељ Милан Тодоровић, познат по дебију, хорор остварењу Зона мртвих (заједно са Миланом Коњевићем), поново је снимио жанровски несвакидашњи филм за српску кинематографију, овога пута у домену фантастике.

Главне улоге играју светска звезда Франко Неро, Кристина Клебе, Драган Мићановић и Натали Бурн, а у екипи су и Слободан Стефановић, Мики Крстовић, Зорана Костић Обрадовић, Софија Рајовић и други.

У фокусу филмске приче су две америчке туристкиње које допутују у Црну Гору да посете старог пријатеља. Након неколико дана уживања, дружина одлучује да посети напуштено острво Мамула, иако су упозорени на чудна дешавања и легенде које круже о њему.

На острву затичу мистериозног рибара који држи заточену прелепу девојку. У покушају да ослободе заробљеницу схватају да је она заправо сирена, која их својом песмом и изгледом опчињава, али се убрзо претвара у крвожедног монструма који им неће дозволити да живи напусте Мамулу.

Тодоровић истиче да су акциона и хорор остварења данас најпопуларнији жанр, а за Мамулу каже да се доживљава и као амерички филм, јер су главни ликови Американци, али и као домаћи, због локација и познатих домаћих чланова екипе.

„Мистичност сирена очувана је кроз атмосферу и стил режије, а прича се више базира на ономе шта публика замишља, него шта заиста види, у стилу чувеног Осмог путника“, каже редитељ.

У Мамули, сирена је хипнотишуће и опчињавајуће лепоте, чиме је њена метаморфоза у монструзно биће још страшнија. Лик је настао комбинацијом маске и компјутерских ефеката.

Визуелни стил филма представља мешавину прелепих кадрова црногорског приморја и узнемирујуће унутрашње таме древних ходника на острву Мамула.

Оштар звук и сабласна музика граде тензију и неизвесност, те увлаче публику унутар махнитости која је на платну.

„У питању је узбудљива вожња са мрачним преокретом, зачињена домаћим етно моментима и светски познатим митовима и легендама“, истакао је Тодоровић.

Копродуценти су „Викторија филм“ и компаније "Jerry Catering Service", „Дигиталкраф“ и „Медија плус“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије