Читај ми!

„Боливудски Оскари“ први пут уручени у САД

Тријумф филма „Трчи, Милка, трчи“ на првој додели „боливудских Оскара“ у САД. Остварењу о индијском олимпијцу припале награде за најбољи филм, режију и мушку улогу, као и у девет техничких категорија. Џону Траволти признање за достигнућа у међународном филму.

Церемонија доделе награда Филмске академије Индије одржана је у Тампи, први пут у САД, а свечаности је присуствовало око 20.000 људи.

Међу познатим личностима из света филма на додели награда у граду на Флориди били су и популарни амерички глумци Џон Траволта и Кевин Спејси.

Титулу најбољег филма добило је дело Трчи, Милка, трчи (Bhaag Milkha Bhaag), о чувеном олимпијском атлетичару Милки Сингу.

Остварењу су припале награде за најбољи филм, најбољу режију и најбољу мушку улогу, и још девет техничких награда које су члановима ауторског тима додељене у петак на одвојеној церемонији.

Бивши спортиста, 84-годишњи Синг, који је присуствовао свечаности, са бине је поздравио публику и поручио да је „ово награда за дечаке и девојчице Индије који заслужују да добију златну медаљу“.

Траволта је добио награду за достигнућа у међународном филму, а у обраћању званицама холивудски глумац истакао је да је веома поносан.

Додела „боливудских Оскара“ је снимана, биће приказана у јуну, а Филмска академија Индије предвиђа да ће је погледати око 800 милиона људи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије