Читај ми!

Арсен Дедић на отварању „Белдокса“

Биографски филм о уметничкој каријери Арсена Дедића „Мој занат“ београдског редитеља Младена Матичевића отвориће у четвртак, 8. маја, Међународни фестивал документарног филма „Белдокс 2014“, а хрватски музичар биће гост на премијери, најавили су организатори.

Филм Мој занат прати пут једног од најзначајнијих хрватских и југословенских кантаутора, од његовог детињства у родном Шибенику до данашњих дана, и једино је кинематографско остварење посвећено Арсену Дедићу, наведено је у најави.

Редитељ Младен Матичевић рекао је да филм Мој занат има посебно место у његовом опусу јер је инспирисан радом Арсена Дедића, којег воли више него било који други хрватски редитељ.

„Већ сам помен његовог имена подсећа на велики број изванредних песама, урезаних дубоко у памћењу, на небројене књиге поезије, на боема, шармера и бовивана који је у нашим животима одавно постао константа“, рекао је Матичевић.

„Дедић је у документарцу приказан као обичан човек из суседне улице, супруг и отац, опхрван прозаичним бригама и надањима, али у тренутку када седне за клавир и почне да пева, себе, своју околину и гледаоце филма одводи на узвишеније и лепше место“, навео је редитељ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије