Читај ми!

Еколошки документарци на интернету

Пробуди се! Белгијска еколошка организација "Wake up" понудила је на интернету бесплатно 10 документарних филмова на тему заштите животне средине. Остварења се могу погледати до 30. априла, а део су интернет филмског фестивала „Грин ап филм“.

Десет документарних остварења могу се видети бесплатно на интернету захваљујући белгијској еколошкој организацији Wake up!.

Филмови су део интернет смотре „Грин ап“ (Green up Film Festival) - Озелени, а замисао организатора је да се повећа свест о еколошким питањима.

Остварења су подељена по темама - биодиверзитет, прехрана и пољопривреда, загађење, вода, зелена економија и енергија.

Oсим филмова, које су гледаоци одабрали од понуђених 19 на основу исечака из филмова, посетиоци сајта могу да погледају и савете како да својим начином живота допринесу заштити животне средине.

Њујорк, зелена револуција пружа слику о граду сутрашњице, Тајне поља откривају начин на који узгајане биљке живе упоредо са другим живим бићима, а LoveMEATender поставља питања о стварном трошку наше потрошње меса, пренео је АФП.

Документарац Бацање у свету ставља у први план чињеницу да трећина светске производње хране заврши у ђубрету, док је са друге стране милијарда људи гладна.

Електронска земља отпада (E-Wasteland) пружа поглед на 50 милиона тона електронског отпада колико се сваке године створи и након тога отпреми у сиромашне делове света, док је у фокусу филма Хемерикал (Chemerical) америчка породица која покушава да се одвикне од хемијских производа за чишћење и козметике.

Живот узгајивача Борана током сушне сезоне на југу Етопије приказан је у Бунару, док Ного, нечистоћа даје преглед свакодневног живота у једној четврти у главном граду Малија Бамаку, у којем је тешко доћи до воде.

Остварење Заједно пружа увид у функционисање четири задруге у Европи, које могу бити један од одговора на кризу. Најзад, Климатски хаос на југу је сведочанство о већ видљивим последицама глобалног загревања.

Филмови се могу погледати на интернет сајту фестивала greenupfilmfestival.com

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије