Читај ми!

„Ас пик - лоша судбина“ 23. априла у Београду

Црногорско остварење „Ас пик - лоша судбина“ пред домаћу публику стиже 23. априла. Филм Драшка Ђуровића, са Бранимиром Поповићем и Мајклом Медсеном, после премијере у „Фонтани“ биће на редовном биоскопском репертоару.

Глумачки ансамбл акционог трилера са темом рата у Босни, осим Бранимира Поповића и холивудског глумца Мајкла Мадсена, чине и Предраг Бјелац, руски глумац Георги Пусеп, Младен Нелевић, Ана Вујошевић, Јелена Симић, Момчило Оташевић, Данило Челебић, Драган Рачић, Славко Кликовац и други.

У фокусу је Бели (Поповић), некадашњи припадник паравојних формација у Босни и Херцеговини током рата деведесетих година, након што изађе из затвора и покуша да побегне у Италију.

За њим трага група ратних другова због видео-снимка егзекуције неколицине људи из тих ратних година.

Филм истражује последице које су остале на протагонистима и трагедије које ти људи носе, наводи се у најави српског дистрибутера „Мегаком филм“.

Премијера Ђуровићевог остварења била је прошле године на Монтенегро филм фестивалу у Херцег-Новом, где је филм добио Специјално признање, а затим је учествовао на фестивалима у Скопљу, Мостару, Мојковцу, Старој Загори, Нишу, Паризу, Стокхолму, Москви и Сарајеву.

Поповић је проглашен за најбољег глумца на Фестивалу филма југоисточне Европе "SEE a Paris", а филм је био црногорски кандидат за Оскара ван енглеског говорног подручја.

После премијере у „Фонтани“, када ће се део екипе, са редитељем Ђуровићем на челу, поклонити београдској публици, филм ће бити на редовном биоскопском репертоару. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 09. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије