Читај ми!

Наше „Сјене“ ће ходати...

Остварење „Сјене“ младог аутора Милоша Љубомировића, које се бави судбином Гаврила Принципа током служења затворске казне у Чешкој, тренутно је у процесу настајања. Сви који желе да подрже пројекат треба да посете донаторски сајт „Кикстартер“ и на тај начин дају допринос обележавању стогодишњице Сарајевског атентата.

Данас се на познатом донаторском сајту Кикстартер (kickstarter.com) појавио трејлер за филм Сјене, који се бави судбином Гаврила Принципа током служења затворске казне у Чешкој, младог аутора Милоша Љубомировића.

Главне улоге у филму играју Небојша Глоговац у улози психијатра Мартина Папенхајма, Никола Ракочевић у улози Гаврила Принципа и Александар Радојичић у улози чувара Франтишека Лебла.

На поменутом сајту људи широм света могу да погледају трејлер за остварење, да помогну да се пројекат реализује донацијом и да за то добију неку од награда коју су људи окупљени око пројекта спремили за њих - специјално ДВД издање, мајице дело дизајнерског тима „Браћа Буразери“, могућност да се остварење погледа путем интернета и могућност да се постане један од продуцената филма.

Сјене су у процесу настајања и до сада је снимљено 30 посто материјала и за завршетак филма потребно је минимум 16.750 долара.

Како наводе аутори филма, на њему ради група ентузијаста, која жели да да допринос обележавању стогодишњице Сарајевског атентата и почетка Великог рата тиме што ће мало познате разговоре психијатра Папенхајма и Гаврила Принципа пренети на филмско платно.

Филм је подржан од стране Факултета драмских уметности и представља Милошев мастер рад на смеру Филмска и ТВ продукција.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 10. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије