Читај ми!

„Ујединитељ“ Европе и Америке у биоскопима

Вечита прича о ривалству међу браћом „Крвне везе“, снимљена у америчкој продукцији, у режији Гијома Канеа, од вечерас је на репертоару домаћих биоскопа. Познати француски глумац и редитељ каже да је имао бројне потешкоће током снимања у Америци и истиче да је Клајв Овен одлично дочарао главног јунака.

Успешни европски фимови све чешће доживљавају своје америчке верзије, али ретко се догоди да звезда филма са нашег континента режира амерички римејк.

Управо то је случај са филмом Крвне везе познатог француског глумца и редитеља Гијома Канеа са Клајвом Овеном у главној улози, који је од вечерас у нашим биоскопима.

Светска премијера у Кану са звезданом глумачком екипом - Клајвом Овеном, Билијем Крудапом, Зои Салданом, Милом Кунис, била је добра одскочна даска за Крвне везе.

Гијом Кане урадио је римејк француске крими драме Ривали, у којој је играо једну од главних улога.

Вечиту причу о ривалству међу браћом, од којих је један полицајац који обећава, а други са оне стране закона, снимио је у америчкој продукцији.

О томе колико је другачије искуство када се снима у Америци Кане каже: „Важе друга правила и други начин рада. Имао сам потешкоће, јер нисам био довољно познат у Америци. Морао сам повремено да се правдам због своје захтевности и то ме је веома фрустрирало“, каже Гијом.

Клајв Овен спада у глумце којима се улоге саме нуде, он је тај који их бира. Одбио је да буде Џејмс Бонд, уз коментар да никада није био заинтересован за улоге тоталних позитиваца. У Крвним везама игра криминалца.

„Привукло ме је то што су браћа повезана, чак и када све пође наопако, тешко им је да се удаље. У том оквиру глумац има материјала за игру - нема позитиваца ни негативаца. То су ипак само људи које повезује крв, а то може произвести тешкоће“, објашњава Овен.

Разлози због којих је Кане одлучио да Клајв Овен тумачи лик, који је он некада играо су бројни.

„Сјајан је глумац поседује у себи и харизму и насиље, носи тај контраст. То је кључно за лик који је и суров и осетљив“, истиче Кане.

И Кане и Овен, успешно су оживели дух Њујорка 70-тих и мрачну страну подземља.

Уколико спадате у оне који зазиру од римејкова и увек сте на страни оригинала, можда ће вас баш Крвне везе убедити у супротно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије