Читај ми!

Више се захваљују Мерил Стрип него Богу!

Добитници Оскара су у последњих десетак година више пута поменули Мерил Стрип него што су се захвалили Богу, показало истраживање магазина „Слејт“.

Глумица Мерил Стрип је краљица Оскара са 18 номинација и три победе али је непревазиђена и по броју помињања у говорима других добитника награде Америчке академије за филм.

Истраживање магазина Слејт показало је да су добитници Оскара у последњих десетак година више пута поменули Мерил Стрип него што су се захвалили Богу.

Стрип је на врху листе најчешће поменутих испред Бога, Сиднија Поатјеа и Опре Винфри. Њој се захвалио сваки четврти од 47 добитника Оскара од 2002. године, Богу се захвалило троје, а Поатјеу и Винфри по двоје.

На врху листе је и сама Америчка академија за филм која је поменута 32 пута. Режисери су чак популарнији са 42 помињања, потом следе агенти, продуценти и колеге заједно са породицом.

Магазин наводи и да је све популарније одавање почасти раним утицајима - од бака и дека, преко старијих режисера или продуцената.

Жене, такође, имају дуже листе - захвалнице а занимљиво је да је Џорџ Клуни једини добитник Оскара који се није никоме захвалио. Он се, добивши Оскара за споредну улогу у Сиријани нашалио да те године неће добити Оскара за Лаку ноћ и срећно, похвалио је Академију на њеној „прогресивности“ и брзо напустио позорницу.

Овогодишња додела Оскара, 86. по реду, биће одржана 2. марта у „Долби театру“ у Лос Анђелесу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара