Читај ми!

Српски филм отворио фестивал у Вуковару

„Кругови“ Срдана Голубовића отворили тродневни фестивал у Вуковару. Биће приказан и српски играни филм „Смрт човека на Балкану“, а Вуковарци ће моћи да погледају и документарце „Силиконско пролеће“, „Анплагд“ и "Dragan Wende-West Berlin". Исти програм ће у марту бити и пред Винковчанима.

Приказивањем играног филма Кругови српског редитеља Срдана Голубовића, у Ружичкиној кући у Вуковару почео је тродневни филмски програм, који у оквиру пројекта "Film it LouD" заједнички спроводе винковачки Фестивал документарног рок филма (ДОРФ) и Међународни филмски фестивал „Синема сити“ из Новог Сада.

„Пројекат 'Film it LouD' осмишљен је тако да отвори нове могућности младима из света филма и музике, да повеже две врло занимљиве филмске и музичке сцене стварајући нове копродукцијске сарадње и креативна пријатељства између Хрватске и Србије“, рекао је синоћ уочи пројекције Кругова директор ДОРФ-а Тони Шарић.

Подсетио је да је недавно 10 хрватских филмова, у оквиру пројекта "Film It Loud", приказано у Новом Саду, а синоћ и у наредна два дана ће у Вуковару, и у марту у Винковцима, бити приказано пет филмова српских аутора.

Осим Кругова и такође играног филм Смрт човека на Балкану Мирослава Момчиловића, Вуковарци и Винковчани имаће прилику да погледају и српске документарне филмове Силиконско пролеће Вање Хована, Анплагд Младена Ковачевића и Dragan Wende-West Berlin Лене Милер и Драгана вон Петровића.

У Винковцима ће филмови бити приказани неколико дана пре почетка овогодишњег осмог ДОРФ-а, који ће се у том граду одржати од 6. до 9. марта.

Иначе, почетком фебруара, филмове из Србије имали су прилику да виде и љубитељи филмске уметности у Осијеку, као најаву овогодишњег ДОРФ-а.

Пројекцији филма Кругови у Ружичкиној кући присуствовао је и хрватски глумац Леон Лучев, један од главних глумаца у том филму с којим су посетиоци након пројекције имали прилику и да разговарају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије