Читај ми!

Салма, краљица вампирског плеса

Ни легендарна сцена рејв-журке на почетку „Блејда“, ни интензивне емоције на матурском плесу Беле и Едварда у финалу првог дела „Сумрак саге“, нити безброј других покушаја у мору филмова са крвопијама нису могли ништа краљици вампирске игре, Салми Хајек у остварењу „Од сумрака до свитања“.

Редитељи, сценаристи и читави тимови филмских радника већ годинама се труде да у свеопштој поплави филмова о вампирима направе нешто другачије, да сниме незаборавне сцене.

Иако обожаваоци крвопија с нестрпљењем ишчекују свако остварење у којем се појављује неки „потомак“ или далеки рођак грофа Дракуле, нису увек благонаклони према ауторском тиму.

Многи стандарди морају да буду испуњени, а чак ни то неће у највећем броју случајева задовољити строге критеријуме фанова.

Због тога је веома тешко надмашити, на пример, страствени плес Салме Хајек у остварењу Од сумрака до свитања (1996) редитеља Роберта Родригеза и, у овом случају, сценаристе Квентина Тарантина. 

А било је покушаја. И то добрих.

Већ 1998. године у Блејду вампири се сјајно забављају у чувеној сцени рејв журке док се по свима слива крв. Провод се прекида када дође Блејд и почне да убија крволоке.

„Кривци“ за овако упечатљив почетак филма су редитељ Стивен Нордингтон и сценариста Дејвид Гојер. 

„Романтизација“ бића без милости очигледна је у свих пет делова Сумрак саге

Велико финале првог дела, филма Сумрак, је матурско вече на које Бела одлази са Едвардом.

Заљубљена смртница плеше са својим бесмртним изабраником, признаје му да жели да и она постане део његовог света док их из прикрајка посматра Викторија жељна освете. Тинејџери широм света остали су без речи. 

Ипак, ни 2008. година, бројни помаци на пољу филмске уметности, нити сви специјални ефекти и очигледна магнетна привлачност главних глумаца нису угрозили Салму и њено играње.

Руку на срце, тешко је. Музика бенда „Тито и тарантула“, заводљиви покрети оскудно одевене ватрене Мексиканке, затим Џорџ Клуни, Харви Кајтел и Квентин Тарантино у публици... 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије