Читај ми!

„Мрачнe улицe Менхетна“ oд 27. новембра

Интригантна прича о младој Пољакињи која покушава да преживи у Њујорку 1921. године имаће своју премијеру 27. новембра у Београду и Крагујевцу. Режисер остварења „Мрачнe улицe Менхетна“ је Џејмс Греј, а главне улоге тумаче Марион Котијар и Хоакин Феникс.

Филм Мрачне улице Менхетна режисера Џејмса Греја је интригантна прича о младој медицинској сестри која се бори да преживи у мрачном Њујорку 1921. године.

Млада Пољакиња се управо искрцала са брода у Америци, и пристаје на све, јер јој је потребан новац да би преживела. Овако почиње прича сложене и интригантне драме, која ће бити приказана премијерно 27. новембра у 20 часова у оквиру Ladies Night у биоскопима "Cineplexx" у Београду и Крагујевцу.

Режисер филма, најпознатији по филмовима Мала Одеса и Љубавнице, објашњава да је прича о имигрантима само један слој приче у овом филму.

„Имиграција је појава која једну земљу одржава виталном, интересантном, флексибилном, и кроз овај филм сагледавамо живот људи који су напустили своје домове у потрази за срећом и бољим животом“, каже Греј, и наглашава да остварење представља однос између двоје људи и обострану зависност која постоји између мушкарца и жене.

Трагична нота у филму, представљена је кроз лик Бруна (Хоакин Феникс), који се појављује пред младом Пољакињом, Евом, са предлогом о лакој заради кроз бављење проституцијом.

Амерички сан се претвара у ноћну мору, јер, због немоћи, она пристаје да продаје своје тело. Симбол наде је уткан кроз лик Орланда (Џереми Рејнер), који је опчињава и кога гледа као спаситеља.

Ева, која, као католкиња, осећа велику кривицу због греха који је починила бавећи се проституцијом, на врхунцу приче налази се између два мушкарца. Њена љубав према овим изгубљеним душама и милост коју осећа према онима који греше, јер и сама греши, је дирљива нит која прожима цео филм.

Марион Котијар је за улогу морала да научи чак 20 страница текста на пољском, а то је, како каже, изискивало даноноћни рад. Марион иза себе има Оскара за најбољу женску улогу у филму Живот у ружичастом, као и велики број других награда.

Мрачне улице Менхетна премијерно су приказане на Канском филмском фестивалу, у конкуренцији за главну награду фестивала, Златну палму. На редовном биоскопском репертоару наћи ће се од 28. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара