Читај ми!

Зомби шетња и додела Коскара за крај

Више од 400 маскираних и костимираних добровољаца маршираће данас истом „зомби трасом“ као и прошле године – од Трга републике преко Теразија до Дома омладине, а затим ће 8. Фестивал српског филма фантастике бити завршен доделом награда Коскар и Пирамида.

У Дому омладине Београда (ДОБ) вечерас се проглашењем и доделом награда завршава 8. Фестивал српског филма фантастике (ФСФФ), а поподне ће у центру града бити одржана манифестација „шетња зомбија“.

Парада нашминканих добровољаца први пут је организована прошле године и привукла је велику пажњу домаћих и страних медија, истиче директор ФСФФ-а Јован Ристић.

Друга „Зомби шетња“ почеће у 17 сати на Тргу Републике, а за маскирање људи биће задужен велики тим шминкера, предвођен Мирославом Лакобријом и Нином Вујасин.

Више од 400 маскираних и костимираних добровољаца маршираће истом трасом као прошле године: Трг Републике - Кнез Михаилова - Палата Албанија - подземни пролаз код хотела Москва - Безистан - Трг Николе Пашића - Дом омладине.

Претходно ће на Тргу Републике (од 16 сати) свирати група "Goatmare and the Hellspades" и наступиће средњовековни витезови из удружења „Бели орлови“, а после шетње ће у ДОБ-у бити уприличен избор за Мис и Мистер зомбија, као и за Малог мистера и Малу мис зомби саншајн.

Организатори објашњавају да је „Зомби шетња“ маскенбал, карневал добре забаве, који демонстрира вештине мајстора за специјалне ефекте и промовише ФСФФ.

Шетња ове године има и хуманитарни карактер. У ДОБ-у и на Тргу републике биће постављене кутије за добровољне прилоге, а сав новац ће бити уплаћен „Прихватилишту за одрасла и стара лица“ у Кумодрашкој улици.

Вечерас ће у великој дворани ДОБ-а бити додељене филмске награде - Коскар и Пирамида, а затим ће бити приказани награђени филмови.

У домаћој такмичарској селекцији за главну награду Коскар надмеће се 20 филмова, углавном кратког и средњег метра, у категоријама: најбољи филм, најбоља филмска прича, најбољи визуелни ефекти, специјално достигнуће и најбољи филм по оцени публике.

За Коскара за најбољи филм са подручја бивше Југославије, без Србије, такмичи се седам филмова.

За награду Пирамида, на основу фестивалског конкурса за "Found footage" филмове, у конкуренцији су четири остварења.

Заједно са пратећим програмима на фестивалу је приказано педесетак филмова из Србије, региона, као и САД, Канаде, Бразила, Русије, Италије, Шпаније, Ирске и Норвешке.

ФСФФ организује удружење „Млади кадрови“ у партнерству са ДОБ-ом, под генералним покровитељством Министарства културе и информисања Србије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара