Почиње фестивал за мале филмофиле

Анимиране авантуре „Амазонија“, „Легенда о Сарили“, „Носорог Ото“, комедија о пужу „Турбо“ и три-де документарац о узбудљивом афричком континенту „Сафари у Африци“ тек су неки наслови 9. издања „Кидс феста“. Најмлађи филмофили, од сутра до 20. октобра, имаће прилику да уживају у покретним сликама у биоскопима широм Србије.

Од тога колико је опасан и колико је узбудљив Амазон, највећа прашума на планети, преко питања да ли пријатељство побеђује све недаће чак и када цело једно племе гладује током страшне зиме, до тога како се деца сналазе када треба да пруже отпор старијима који их понекад оптерећују.

Одговоре на разноврсна питања и дилеме о занимљивом свету одрастања, креативности, игре и авантуре најмлађи љубитељи покретних слика сазнаће на „Кидс фесту“, фестивалу који готово деценију негује традицију дружења у биоскопу и размењивања утисака након филмова из којих много тога може да се научи.

Девети Међународни филмски фестивал за децу почиње 14. октобра у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Нишу и другим градовима у Србији.

До 20. октобра најмлађи филмофили имаће прилику да погледају најзанимљивија играна, анимирана и документарна остварења кинематографије за децу из целог света.

Амбасадорка „Кидс феста“, глумица Јелена Јовичић. позива малишане да погледају дивне филмове наредних дана, истичући социјални аспект и едукативу улогу одласка у биоскопе.

„Додатни разлог да се дође на 'Кидс фест' је и пратећи програм, који чине забавне и креативне радионице и играонице. У питању су радионице креатитвности, различитих ликовних, уметничких вештина. Затим, спортске радионице, а деца ће имати прилике да виде и како изгледа новинарство“, истакла је Татјана Ристић из „Мегаком филма“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара