Читај ми!

Зомбији на Тргу републике!

Страва и ужас у Београду! За осам дана на Тргу републике ће се појавити зомбији! Најмање 200 припадника армије мртвих затим ће кренути ка Дому омладине.

Фестивал српског филма фантастике (ФСФФ) биће одржан од 16. до 19. октобра у Дому омладине Београда, са најновијим остварењима у жанру фантастике и хорора, из Србије и целог света, као и интересантним пратећим програмом, најавили су данас организатори.

У домаћој такмичарској селекцији осмог ФСФФ-а, за награду Коскар надметаће се 20 филмова, у категоријама најбољи филм, најбоља филмска прича, визуелни ефекти, специјално достигнуће и најбољи филм по оцени публике.

За Коскара за најбољи филм са подручја бивше Југославије, без Србије, надметаће се седам филмова. Жири ће радити у саставу: Дејан Николај Краљачић, сценариста и режисер (Канада - Србија), Милан Тодоровић, продуцент и режисер (Србија), и Алекса Гајић, стрип-цртач и аниматор (Србија).

За награду Пирамида, на основу фестивалског конкурса за тзв. Found footage филмове, такмиче се четири филма.

У оф-селекцији „Изгубљени светови српског филма фантастике“, којом ФСФФ указује на заборављене или мало познате филмове, биће приказана два кратка играна остварења сценаристе и режисера Николаја Краљачића - Књига успомена (1996) и Проба (1997).

У холу испред Велике дворане Дома омладине моћи ће да се погледају скулптуре Арпада Сланцика и сценографски радови Стевана Алексића.

Поред домаћих издања, публика ће моћи да види и остварења из ове области из САД, Канаде, Бразила, Русије, Италије, Шпаније, Ирске и Норвешке.

Цена улазнице за ФСФФ је 150 динара, осим последњег дана када је улаз бесплатан.