Читај ми!

Недеља немачког филма

Од ангажованог политичког филма и остварења са егзистенцијалним садржајем, преко музичког до биографског филма. На Гете фесту 11 немачких остварења најновије продукције.

У Дворани културног центра Београда почео је Гете фест - недеља немачког филма. Програм под слоганом Најбољи глумци у најбољим филмовима, након Београда, биће приказан и у Културном центру Новог Сада и Нишком културном центру.

Након великог интересовања за прву ревију немачког филма одржану прошле године, директор Гете института у Београду Матијас Милер Виферих и селектор Небојша Поповић направили су селекцију од 11 филмова посебно се фокусирајући на оне у којима до изражаја долазе глумачки домети, како признатих имена, тако и младих немачких уметника који обећавају.

Тако је промењен деценијски приступ да немачке филмове вреднујемо углавном по ауторима.

„Гете фест приређујемо како бисмо представили најактуелније, награђиване немачке филмове, али и наше глумце. Имамо традицију неговања уметничког филма почев од Фазбиндера до Вима Вендерса. И овим новим филмовима желимо да покажемо да је наша кинематографија веома жива“, рекао је Вифериг.

Од ангажованог политичког филма и остварења са егзистенцијалним садржајем, преко музичког до биографског филма. Сви жанрови и стилови су ту.

И Гете институт и Културни центар Београда вољни су да Гете фест, односно Недеља немачког филма, постане традиционална манифестација у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара