Читај ми!

Главни Еми серији "Breaking Bad"

Најбоља драмска серија у протеклој години "Breaking Bad". Еми и „Модерној породици“ и мини-серији "Behind the Candelabra". „TВ Оскар“ у рукама глумаца Џима Парсонса, Мајкла Дагласа, Џулије Луис-Драјфус и Клер Дејнс, редитеља Стивена Содерберга.

Серија Breaking Bad добитник је награде Еми за најбољу драмску серију. За најбољу хумористичку серију проглашена је Модерна породица у продукцији телевизије Еј-Би-Си.

Клер Дејнс је добитница награде за најбољу глумицу за улогу у серији Homeland, у којој игра агента ЦИА. Та серија освојила је награду и за најбољи сценарио који је написао недавно преминули Хенри Бромел.

За најбољу глумицу у хумористичкој серији проглашена је Џулија Луис-Драјфус за улогу у серији Veep у којој игра потпредседницу САД.

Најбољи глумац у хумористичкој серији ове године је Џим Парсонс. Признање му је донела улога Шелдона Купера у Штреберима, која се емитује на телевизији Си-Би-Ес.

Мини-серија Behind the Candelabra тријумфовала је у три категорије: за најбољи телевизијски филм или мини-серију, за најбољу режију и за најбољу мушку улогу у тој категорији.

Награђени су њен редитељ Стивен Содерберг и Мајкл Даглас, који игра главну улогу у остварењу.

Током вечери одржан је омаж звезди серије Породица Сопрано Џејмсу Гандолфинију и канадском глумцу Корију Монтиту.

Награда Еми је за серије еквивалент америчком Оскару, а додељене су ноћас у Лос Анђелесу 65. пут.