Читај ми!

Кад отац узме правду у своје руке

Хју Џекмен, отац који узима правду у своје руке када му отму ћерку... у трилеру „Затвореници“. И само читање сценарија ме је учинило јако нервозним, истакао је аустралијски глумац.

Глумац Хју Џекмен игра главну улогу у трилеру Затвореници канадског редитеља Дениса Вилнeва, који важи за озбиљног кандидата за Оскара, а звезда филма Вулверин, позната по таленту и разноврсним улогама у каријери, овај пут је отац који узима правду у своје руке пошто му је ћерка отета.

„Само читање сценарија ме је учинило јако нервозним“, рекао је Џекмен и додао да је „то на неки начин класичан трилер, али како филм одмиче, непрестано вас подстиче на размишљање“.

„Сценарио је кружио неко време, али нисам потписао уговор док за редитеља није постављен Денис Вилнев. Прича има елементе класичног трилера, док сам је читао први пут држала ме је на ивици седишта“, додао је Џекмен, наводи се у саопштењу домаћег дистрибутера „Мегаком филма“.

Џекмен је истакао да је, по његовом мишљењу, прича комплексна и да је знао да је екипи потребан редитељ посебног сензибилитета који може да искористи тај потенцијал и нагласи драму и сјајну причу.

Џекмен је почео са снимањем Затвореника одмах након улоге у Вулверину, док је паралелно радио и на филму Икс мен: Дани прошлости.

„Снимио сам четири филма заредом“, рекао је Џекмен. „У Аустралији постоји израз 'живиш у кућици за псе', а то је управо живот који тренутно живим и од ког ми треба одмор“.

Холивуд рипортер о филму пише: „Џекмен ради нешто што би могло да буде његова најјача и најубедљивија улога у каријери. Како напредује филм, увиђамо да је Келер много сложенији него мачо ловац са почетка. Као лечени алкохоличар и не баш савршен супруг, он преузимање закона у своје руке доживљава као начин да надокнади дубоко укорењен осећај неадекватности“.

Денис Вилнев, познати канадски редитељ и сценариста, један је од најбољих канадских редитеља. Добитник је троструке награде Канадске академије за филмску и телевизијску уметност, а светској јавности постао је познат када је његов филм Близанци (Incendies) номинован за Оскара за најбољи страни филм 2011. године.

Његов нови филм критичари описују као комбинацију остварења Кад јагањци утихну и Мистичне реке.

Београдска премијера биће одржана у Великој сали Центра „Сава“ у среду 18. септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије