Читај ми!

Дани српског филма у Букурешту

Остварења „Смрт човека на Балкану“, „Артиљеро“, „Парада“, „Мирис кише на Балкану“, „Како су ме украли Немци“ и „Црна Зорица“, приказана су у Букурешту, на манифестацији Дани српског филма. Пројекције су изазвале велико интересовање код румунске публике, као и код филмских стручњака.

Манифестација Дани српског филма успешно је одржана у Букурешту, приказивањем шест филмова пред распродатим дворанама. У препуној пројекционој сали публика је често седела и на степеницама.

Част да отвори дводневну смотру одржану 13. и 14. априла, имало је остварење Мирослава Момчиловића Смрт човека на Балкану.

Редитељ је присуствовао пројекцији, након које је разговарао са публиком о свом стваралаштву, српском филму и филмској уметности уопште.

Остала остварења приказана у оквиру манифестације били су Артиљеро Срђе Анђелића, Парада Срђана Драгојевића, Мирис кише на Балкану Љубише Самарџића, Како су ме украли Немци Милоша Радивојевића и Црна Зорица Радослава Павковића и Христине Хаџихаралабус.

Гледаоци, међу којима су били и румунски филмски ствараоци, показали су велико интересовање за српску кинематографију и високо оценили представљена остварења.

Како су неки од присутних оценили, познато је да је Србија увек имала добре филмове.

Дане српског филма организовали су Лига румунско-српског пријатељства, Центар за кинематографију Румуније, Филмски центар Србије и Амбасада Србије у Румунији.

Главни организатор манифестације је лидер Лиге румунско-српског пријатељства Драган Крстић, који већ трећи пут „доноси" пред румунску публику српске филмове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије